VODSTVO PODJETJA

 

Dejan Turk,
predsednik uprave
Preberite več»
Boštjan Košak,
prokurist za Slovenijo
Preberite več»
Andreas Graf,
senior direktor finančnega sektorja
Preberite več»
Rok Gorjup,
senior direktor prodaje in naročniškega sektorja v Sloveniji
Preberite več»
Larisa Grizilo,
senior direktorica HR sektorja in korporativnih komunikacij
Preberite več»
Andrej Špik,
senior direktor sektorja za splošne zadeve
Preberite več»
 
Ivo Radaković,
senior direktor sektorja marketinga
Preberite več»
Natali Delić,
senior direktorica tehničnega sektorja
Preberite več»

Dejan Turk

Predsednik uprave

Po opravljeni diplomi iz trženja in financ na Ekonomski univerzi na Dunaju leta 1995 se je Dejan Turk zaposlil v podjetju McDonald's Slovenija, kjer je začel kot vodja restavracije in napredoval do mesta glavnega izvršnega direktorja verige restavracij za Slovenijo in Hrvaško. Skupini TAG se je pridružil avgusta 2004, ko je postal vodja trženja in prodaje pri Si.mobilu. Avgusta 2006 je postal član uprave za trg in med marcem 2007 ter februarjem 2014 zasedal mesto predsednika uprave Si.mobila.

Marca 2014 je Dejan Turk prevzel mesto glavnega izvršnega direktorja in direktorja trženja v Vip mobile. S 1. majem 2015 je Turk postal glavni izvršni direktor in direktor trženja nove organizacijske enote skupine TAG Srbija & Slovenija. Poleg tega je bil Turk leta 2014 izvoljen v nadzorni svet podjetja A1 Telekom Austria AG in imenovan za člana uprave NLB banke Beograd. Od februarja 2015 je tudi član upravnega odbora Srbskega združenja managerjev. Dejan Turk je za 6-letno uspešno vodenje Si.mobila prejel številne ugledne nagrade (leta 2009 je prejel nagrado Excel Merit Award za odličnost v komuniciranju in bil imenovan za managerja leta, leta 2013 pa je prejel nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke). Bil je tudi predsednik slovenskega Združenja manager in predsednik fundacije UNICEF Slovenija. Marca 2015 je prejel priznanje Kapetan Miša Anastasijević za dosežke na področju podjetništva, vodenja in korporativne družbene odgovornosti.

Boštjan Košak

Izvršni direktor Si.mobila

Boštjan Košak ima za seboj več kot 10 let delovnih izkušenj na področju telekomunikacij. Po opravljeni diplomi na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru se je zaposlil v podjetju Expobiro d.o.o., kjer je svojo poslovno pot pričel kot vodja prodaje in bil odgovoren za organizacijo dela in ključne stranke, partnersko mrežo ter razvoj storitev.

Leta 2001 se je pridružil Amisu kot pomočnik direktorja, leta 2006 pa je postal direktor družbe Amis v Sloveniji in na Hrvaškem. Boštjan Košak je imel kot direktor odločilno vlogo pri načrtovanju strategije podjetja in temeljnih poslovnih odločitvah ter je eden izmed ključnih akterjev pri razvoju novih storitev podjetja.

S 1. oktobrom 2015 se je kot prokurist za Slovenijo in direktor Amisa pridružil organizacijski enoti skupine TAG Srbija in Slovenija, v kateri je 1. julija 2016 prevzel položaj izvršnega direktorja Si.mobila.

Andreas Graf

Senior direktor finančnega sektorja

Andreas Graf je bil rojen in se je šolal na Dunaju. Diplomiral je na Ekonomski univerzi, kjer je študiral poslovne vede in kasneje postal asistent na programu mednarodni gospodarski odnosi.

Leta 2004 je začel svojo kariero pri operaterju A1, kjer je opravljal kontroling nad delom več oddelkov, npr. kadrovske službe, naročniškega sektorja in sektorja za tehnologijo. Tri leta kasneje je postal direktor kontrolinga pri hrvaškem operaterju Vipnet. Po vrnitvi na sedež skupine na Dunaju je prevzel kontroling za vseh osem srednje- in vzhodnoevropskih mobilnih operaterjev skupine ter bil leta 2011 imenovan za direktorja kontrolinga za celotno skupino, vključno s ponudniki fiksnih storitev. Decembra 2011 je Andreas Graf prevzel vodenje finančnega sektorja v Vipu, ki vključuje kontroling, računovodstvo in nabavo, in vodi ekipo okrog 70 strokovnjakov.

S 1. majem 2015 je Graf postal finančni direktor organizacijske enote skupine TAG Srbija in Slovenija, 1. julija 2016 pa je v organizacijski enoti Srbija in Slovenija prevzel položaj senior direktorja finančnega sektorja.

Rok Gorjup

Senior direktor prodaje in naročniškega sektorja v Sloveniji

Rok Gorjup ima 15 let izkušenj v prodaji, in sicer celotno obdobje v telekomunikacijah. Kaliti se je začel že kot študent pri takratni družbi Mobitel in se kot prodajalec srečal s poslovnimi uporabniki.

Konec leta 2005 je sprejel nov izziv in se pridružil Si.mobilovi ekipi kot svetovalec za poslovne uporabnike. Med leti 2008 in 2011 je deloval na mednarodnem področju kot mednarodni skrbnik ključnih strank v okviru skupine Telekom Austria. V tem času je sodeloval pri pridobitvi večjih poslovnih sistemov, kot je Lek. Leta 2011 je prevzel celotno prodajo poslovnim uporabnikom s ciljem zagotoviti poslovnemu segmentu najboljšo uporabniško izkušnjo. Oktobra 2014 je prevzel vodenje sektorja prodaje na Si.mobilu, 1. julija 2016 pa je prevzel položaj senior direktorja prodaje in naročniškega sektorja v Sloveniji.

Larisa Grizilo

Senior direktorica HR sektorja in korporativnih komunikacij

Larisa Grizilo ima več kot 15 let mednarodnih izkušenj na HR področju v različnih industrijah. Kariero je začela leta 1998 v družbi Wrigley, kjer je bila odgovorna za upravljanje HR področja v državah nekdanje Jugoslavije ter v Albaniji, Bolgariji in Romuniji. Med letoma 2000 in 2003 je regijo pokrivala iz Beograda.

Leta 2009 se je pridružila družbi Sanofi Adriatic, kjer je bila kot direktorica HR področja za jadransko regijo odgovorna za države nekdanje Jugoslavije in Albanijo. Zatem, leta 2013, se je pridružila družbi Discover Financial Services/Diners Club International, kjer je bila odgovorna za HR področje za Diners Club Italia in Dinit. Poleg tega je vodila skrbni pregled HR področja ob prevzemu DC Italia in Dinita s strani Corner Bank Switzerland.

Leta 2015 se je pridružila organizacijski enoti skupine TAG Srbija in Slovenija kot direktorica HR področja, leta 2016 pa je prevzela tudi vodenje korporativnih komunikacij. 1. junija 2016 je v organizacijski enoti Srbija in Slovenija prevzela položaj senior direktorice HR sektorja in korporativnih komunikacij.

Andrej Špik

Senior direktor sektorja za splošne zadeve

Z delovnimi izkušnjami iz Iskre Terminalov, zasebnega podjetja Carpe Diem, Gospodarske zbornice Slovenije ter strokovnega sodelovanja s Slovenskim gospodarsko-razvojnim predstavništvom v Bruslju je Andrej Špik leta 2003 prevzel delovne naloge v Si.mobilu na področju medomrežnega povezovanja in regulative. Delo v Si.mobilu je leta 2004 nadaljeval kot svetovalec predsednika uprave za regulatorne zadeve in medomrežno povezovanje in od leta 2007 kot direktor sektorja za regulativo in veleprodajo.

Leta 2015 je postal direktor splošnega sektorja v organizacijski enoti skupine TAG Srbija in Slovenija ter prokurist Si.mobila. 1. junija 2016 je v organizacijski enoti Srbija in Slovenija prevzel položaj senior direktorja sektorja za splošne zadeve, ki zajema pravno službo, regulativo, veleprodajo in službo za varnostno politiko in informacijsko varnost. Prav tako je član nadzornega sveta beloruskega Velcoma.

Andrej ima obsežna tehnična znanja s področja računalništva, pridobljena po zaključku študija v Ljubljani na Fakulteti za Elektrotehniko in računalništvo, ter ekonomska in managerska znanja pridobljena na študiju MBA - Evropski management v Bruslju. Raznovrstne delovne izkušnje ter dodatna znanja, pridobljena med magistrskim študijem mednarodnih odnosov v prestolnici EU, ter magistrskim študijem ekonomike konkurenčnega prava na King's Collegu v Londonu mu omogočajo interdisciplinarni pristop k reševanju kompleksnih izzivov.

Ivo Radaković

Senior direktor trženja

Po diplomi na Oddelku za računalništvo beograjske Fakultete za organizacijske vede je Ivo Radaković svojo poklicno kariero začel v podjetju Informatika a.d., kjer je sodeloval pri projektih sistemske integracije, osredotočenih na poslovno poročanje.

Novembra 2007 se je pridružil Vip mobileu, kjer je začel na Oddelku za poslovno in tržno poročanje, od januarja 2012 pa je tudi vodil ta oddelek. Januarja 2015 je prevzel mesto Direktorja za upravljanje vrednosti za uporabnika v Vip mobile, 1. julija pa je v organizacijski enoti Srbija in Slovenija prevzel tudi odgovornost za ta oddelek v družbi Si.mobil. Od 1. julija 2016 vodi Sektor za trženje v organizacijski enoti Srbija in Slovenija.

Natali Delić

Senior direktorica tehničnega sektorja

Natali Delić je svojo kariero začela leta 2000 kot inženirka za raziskave in razvoj na Inštitutu Mihajlo Pupin. Dve leti kasneje se je kot programerka in sistemska inženirka zaposlila na oddelku za IT pri Telekomu Srbije, kjer je hitro napredovala do mesta vodje skupine. Bila je aktivno vključena v uvajanje mobilnega omrežja MTEL v Črni gori leta 2007, leto dni kasneje pa je prevzela položaj direktorice oddelka za razvoj storitev za zasebne uporabnike v sektorju za poslovne zadeve pri Telekomu Srbije, kjer je ostala pet let. Vip mobilu se je kot direktorica sektorja za IT, jedrno omrežje in storitve pridružila leta 2013.

Natali Delić je diplomirala na oddelku za telekomunikacije Fakultete za Elektrotehniko Univerze v Beogradu. Na teksaški univerzi A&M je zaključila magisterij iz poslovodenja in organizacije (MBA), na Ekonomski fakulteti v Beogradu pa je pridobila naziv magistrice menedžmenta.

S 1. julijem 2015 je bila imenovana na mesto članice uprave za tehniko nove organizacijske enote skupine TAG Srbija in Slovenija, 1. julija 2016 pa je v organizacijski enoti Srbija in Slovenija prevzela položaj senior direktorice tehničnega sektorja.