PRIZNANJA IN NAGRADE
AMIS POSTAL SLOVENSKI OGLAŠEVALEC LETA 2011
Maribor | 09.03.2012

Amis je prejel najbolj prestižno nagrado na področju marketinga in postal Oglaševalec leta 2011, ki jo po izboru članov in strokovne komisije vsako leto podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica. Prestižno odliko je Amis prejel za odlično izvedbo klasičnih oglasno - komunikacijskih akcij izvedenih v letu 2011, kot tudi za uporabo inovativnih oglasnih aktivnosti in orodij, ki omogočajo svež, predvsem pa neposreden in jasen dialog blagovne znamke Amis s ciljnimi segmenti.

V preteklih letih so nagrado osvojila podjetja Petrol, Belinka, Revoz, Delo, Športna loterija Slovenije, Pivovarna Laško, Krka, Mercator, Mobitel (za leta 1996, 2002, 2003, 2006 in 2010), Proconi (blagovna znaka Pogrej in pojej), Si.mobil (za leti 2005 in 2008), Engrotuš, in Ljubljanske mlekarne.

Komisija je nagrado utemeljila takole: Amis, družba za telekomunikacije, je leto 2011 v pravem pomenu besede zaznamovala s svojo izvirnostjo in inovativnostjo pri zasnovi in izvedbi tržno komunikacijskih aktivnosti, tako za krovno, korporativno znamko, kot za produkte oz. storitve, ki jih trži. Hkrati je Amis uspešno vzpostavljal in razvijal dialog, dvosmerno komunikacijo, ki je vedno predvidela tudi vključevanje uporabnikov.
ZLATI SEMPLER
Maribor | 01.12.2011

Amis z medijsko strategijo leta

Na seminarju medijskih trendov v Portorožu je Amis prejel nagrado Zlati sempler v kategoriji A - Strateška uporaba medijskega spleta za prvo slovensko interaktivno serijo Peter 13. Spletna stran, kjer si je bilo možno ogledati nadaljevanko Peter 13., je v enem mesecu dosegla rekordnih 120.000 obiskov. To je stran uvrstilo med 20 najbolj obiskanih strani v Sloveniji.

Arhiv Peter 13.

SPORTO NAGRADA
Maribor | 21.11.2011

V okviru SPORTO konference 2011 o marketingu in sponzorstvih v športu, ki je med 21. in 22. novembrom potekala v Portorožu, so razglasili zmagovalce najboljših celostnih športno-marketinških aktivnosti leta 2011. Strokovna žirija je izbrala najboljše marketinške aktivnosti v štirih kategorijah: »Najboljše športno sponzorstvo«, »Najboljši oglas - TV, radijski, tiskani, spletni«, »Najboljša digitalna komunikacija« in »Najboljše celostne športno-marketinške aktivnosti«.

Nagrado SPORTO 2011 za najboljši oglas je prejel Amis za TV-oglas »Številka 1« v katerem nastopa Dejan Zavec. Dejan Zavec je letos že drugič zapored tudi sam prejel nagrado SPORTO za najboljšo blagovno znamko športnika.
AMISOV KLICNI CENTER
Maribor | 01.10.2011

Zveza potrošnikov Slovenije je že drugo leto zapored ocenila Amisov prodajni klicni center za najboljšega v Sloveniji. »Odgovori Amisovih svetovalcev so suvereni, odziv je hiter,« so povedali na Zvezi potrošnikov Slovenije, ki je oktobra 2011 ponovno vzela pod drobnogled klicne centre mobilnih operaterjev in ponudnikov interneta. To sta le dva izmed kriterijev, ki sta Amis po kakovosti uvrstila v sam vrh klicnih centrov.