NOVINARSKO SREDIŠČE
NOVINARSKA VPRAŠANJA
Služba za korporativno komuniciranje

Telefon: 040 443 140
E-mail: pr@simobil.siSPOROČILA ZA MEDIJE
Maribor | 19.05.2016
Najugodnejša televizija in internet v Sloveniji

Si.mobilova ponudba fiksnih storitev postaja še bolj dostopna uporabnikom. Paket Amis Trojka Flex, ki vključuje izjemno hiter fiksni internet oziroma t.i. hipernet, bogat nabor televizijskih programov in fiksno telefonijo, je do konca junija na razpolago po še posebej ugodni ceni 21,90 EUR mesečno za storitve v telefonskem (xDSL) oziroma 26,90 EUR mesečno v optičnem omrežju. Uporabniki, ki so hkrati tudi naročniki Si.mobilovih storitev, lahko ugodno ceno obdržijo za vedno.

Si.mobil uporabnikom nudi točno tisto, kar zares potrebujejo. »Naše fiksne storitve in paketi uporabnikom omogočajo izjemno prilagodljivost po najnižjih cenah. S paketom Amis Trojka Flex jim ponujamo še več in hkrati dodatno nagrajujemo vse uporabnike, ki se odločijo, da bodo naši naročniki tako na področju fiksnih kot mobilnih storitev. Že naslednji teden pa bomo predstavili tudi novo poletno ponudbo, s katero bo združevanje vseh telekomunikacijskih storitev pri nas za uporabnike še bolj privlačno,« je dejal Miran Razoršek, vodja produktnega marketinga v Si.mobilu.

Si.mobil sicer že nudi osnovne pakete fiksnih storitev po najnižjih rednih cenah, a uporabniki, ki bodo naročnino sklenili do konca junija, bodo prvo leto za paket Amis Trojka Flex odšteli devet evrov manj od redne cene paketa. Novi naročniki storitev Amis bodo lahko ugodno ceno obdržali eno leto, če so hkrati tudi naročniki Si.mobilovih storitev, pa kar za vedno oziroma dokler bodo ostali Si.mobilovi naročniki mobilnih storitev.

Za akcijsko mesečno naročnino lahko novi uporabniki kar 4 mesece dostopajo do več kot 250 televizijskih programov, 3 mesece brezplačno uporabljajo storitev Časovni preskok ter brezplačno kličejo v vsa slovenska omrežja in uporabljajo hipernet, ki na optičnem omrežju prinaša hitrosti tudi do 100 Mbps. Prav tako jim je na razpolago možnost, da kadar koli enostavno vklopijo ali izklopijo dodatne storitve, na primer dodajajo ali odvzemajo kanale in gledajo najboljše filme.

Poleg tega uporabniki v paketu Amis Trojka Flex dobijo še naslednje dodatne ugodnosti:
 • Balkan 50 paket 4 mesece gratis,
 • Pink paket 4 mesece gratis,
 • 3 video vsebine gratis.

Maribor | 1.04.2016
Amis tudi uradno del družbe Si.mobil

Pravni postopek združevanja družbe Amis z družbo Si.mobil se je uspešno zaključil. »Znamka Amis bo na slovenskem trgu še naprej prisotna kot sinonim za kakovostne storitve fiksne telefonije, televizije in dostopa do spleta po meri uporabnikov. Z novim znanjem in celovito ponudbo telekomunikacijskih storitev na enem mestu pa bomo v Si.mobilu še uspešneje snovali rešitve, ki prinašajo najboljšo uporabniško izkušnjo,« je ob pravni združitvi poudaril Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila in Vip mobile.

Si.mobil je ob pridružitvi podjetja Amis pridobil nova znanja in tehnologije. Telekomunikacijski operater je dostop do hitrega mobilnega interneta z zmogljivim omrežjem LTE omogočil že več kot 95 odstotkom slovenskega prebivalstva, sedaj pa pod znamko Amis ponuja tudi uporabnikom prilagodljive fiksne storitve, ki jih je uporablja že več kot 68.000 gospodinjstev in poslovnih uporabnikov v Sloveniji. Z Amisom je Si.mobil prisoten skoraj v vsakem slovenskem kraju, saj nudi svoje storitve na vseh razpoložljivih sodobnih omrežjih.

Si.mobil, največji zasebni ponudnik mobilnih storitev v Sloveniji, s pridružitvijo znamke Amis krepi svoj položaj na slovenskem trgu in stopa v novo obdobje razvoja celovitih telekomunikacijskih storitev. »Združitev nam prinaša priložnost, da izmenjamo znanja in skupaj razvijamo še boljše rešitve, ki bodo uporabnikom resnično koristile,« je ob zaključku združevanja povedal Boštjan Košak, izvršni direktor podjetja Si.mobil, ter dodal: »Verjamem, da bomo s tesnim sodelovanjem na slovenski trg kmalu vnesli svež veter in pokazali, da znamo skupaj nastopiti kot močan, konkurenčen in zanesljiv ponudnik konvergenčnih storitev.«

Od leve proti desno: Alejandro Plater, izvršni direktor skupine Telekom Austria, Boštjan Košak, izvršni direktor Si.mobila, Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila in Vip mobile. Fotografija: Žiga Intihar.
Maribor | 29.07.2015
Amis in Dejan Zavec nadaljujeta sodelovanje

Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec je podaljšal svoje partnersko sodelovanje s telekomunikacijskim podjetjem Amis, s katerim je povezan že vse od leta 2010.

Zavedanje o skupnem partnerstvu je med najširšo javnostjo izredno visoko, saj več kot tretjina vseh Slovencev spontano navede Amis ob vprašanju, katero blagovno znamko povezujejo z Dejanom Zavcem. Odločitev Amisa, da z osebnim sponzorstvom svetovnega boksarskega prvaka krepi ključno usmeritev blagovne znamke – zagotavljanje vrhunskih storitev, se ves čas potrjuje kot odlična.

Amis je z enim najbolj priljubljenih, prepoznavnih in uspešnih slovenskih športnikov ustvaril številne odmevne kampanje in aktivnosti na družabnih omrežjih, zagotovo pa še vedno najbolj izstopa legendarni in večkrat nagrajeni TV oglas »Številka 1«. V času skupnega sodelovanja je Amis prejel tudi prestižno nagrado Oglaševalec leta, ki jo podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica.

Dejan Zavec, ki verjame v moč dolgoročnih sinergijskih partnerstev, je vesel, ker gre zgodba z Amisom naprej. »Kar težko je verjeti, da je od začetkov sodelovanja že več kot pet let. Pristop ter profesionalnost podjetja pri kampanjah sta me navdušila od samega začetka, Amisovci pa so postali moji prijatelji. Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje znali peljati zgodbo v smeri skupnih ciljev.«


Maribor | 08.06.2015
Telekom Austria Group Acquires Alternative Telecommunication Service Provider in Slovenia and Croatia


Maribor | 19.03.2015
Amis - najbolje ocenjen internetni ponudnik v Sloveniji

V neodvisni mednarodni raziskavi so slovenski potrošniki ocenili, da Amis med vsemi telekomunikacijskimi ponudniki zagotavlja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo storitev. Tako je Amis edini ponudnik internetnih storitev na slovenskem trgu, ki je prejel prestižno mednarodno priznanje Best Buy za obdobje 2015 in 2016.

Amis - prava odločitev pri izbiri internetnega ponudnika za svoj dom.

Priznanje Best Buy Award – Slovenia je Amisu podelila ugledna švicarska hiša ICERTIAS in je rezultat neodvisne raziskave, opravljene med slovenskimi uporabniki. V raziskavi so uporabniki na podlagi svojih izkušenj ocenjevali zadovoljstvo med ceno in kakovostjo internetnih storitev vseh ponudnikov v Sloveniji. Raziskava je še posebej zanimiva, ker je ena od redkih, ki ne meri niti tržnih deležev, niti splošnega ugleda blagovne znamke, ki ju dosega posamezni ponudnik.

Pri vprašanju odprtega tipa: »Navedite ime ponudnika storitev dostopa do spleta, ki po vaši osebni izkušnji ali izkušnji vaših bližnjih ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu?« so uporabniki spontano navedli po njihovem mnenju najprimernejši odgovor. Na naše veliko veselje je največ anketirancev odgovorilo ravno z »Amis«.

»Uporabniki se vse bolj zavedajo pomembnosti cene in kakovosti, zato smo prepričani, da jim bo priznanje v pomoč in potrditev pri izbiri najboljšega ponudnika za svoj dom. Obenem pa potrjuje tudi naše razvojne usmeritve, da ponujamo take naročniške pakete, ki jih lahko naročniki sami prilagajajo glede na trenutne potrebe in želje«, poudarja Tom Rudolf, direktor strateškega marketinga pri Amisu.


Maribor | 23.09.2014
Amis Total - prvič v Sloveniji neomejeni klici za poslovne uporabnike

Družba Amis postavlja nov mejnik na področju poslovnih komunikacij z uvedbo celovitega paketa neomejenih klicev iz fiksnega omrežja. Uvedba paketa Total prinaša popolnoma neomejen obseg telefonskih klicev v vsa stacionarna in mobilna omrežja v Sloveniji in državah Evropske unije, za fiksno mesečno naročnino. Neomejena količina minut pogovorov je vključena v ceno paketa in zato zagotavlja znatne prihranke v primerjavi s klasičnimi ponudbami poslovne telefonije.

Paket Total vključuje neomejene klice v stacionarna in mobilna omrežja v Sloveniji in državah Evropske unije, telefonski priključek, stacionarni telefon in to za eno samo fiksno mesečno naročnino. Poslovnemu naročniku je s tem zagotovljen občuten prihranek in tudi predvidljivost mesečnih stroškov. Ponudba je namenjena podjetjem in poslovnim organizacijam vseh velikosti.

»Amis je za razliko od vseh drugih tovrstnih storitev telefonije na trgu svoj paket Total zasnoval kot resnično neomejen. Vsi klici po Sloveniji in v države Evropske unije so že všteti v mesečno naročnino, skritih stroškov in nepredvidljivih omejitev ni. Ne glede na to, koliko klicev v slovenska in EU omrežja podjetje opravi, bo mesečni račun za storitev vedno enak in predvidljiv,« je povedala Katja Šajnovič, direktorica za prodajo in marketing.

Paket Total je sestavni del ponudbe poslovnega telefonskega sistema Amis Xpert+, ki so ga v podjetju še izpopolnili. Le-ta nadomešča ter nadgrajuje obstoječe telefonske sisteme v podjetjih (npr. Centrex). AmisXpert+ omogoča uporabo številnih naprednih funkcij in kakovostnih telefonskih aparatov, ki so že vključeni v osnovno mesečno naročnino. Naročilo storitve je hitro in preprosto.

Za zadovoljstvo naročnikov skrbijo usposobljeni osebni skrbniki, ki podjetjem pripravijo najugodnejšo rešitev glede na njihove dejanske komunikacijske potrebe ter nudijo ustrezno pomoč in podporo. Podrobnosti na: www.amis.net/total.


Maribor | 16.09.2014
Uporabniki izbirajo sami - Amisov nov koncept paketov Flex

Amis s sedaj najcenejšo Trojko na trgu uvaja nov koncept prilagodljivih paketov Flex. Posebnost paketov Flex je ob nizki ceni tudi izjemno preprosto spreminjanje programskih shem in hitrosti interneta na daljavo, brez dodatnih administrativnih postopkov in brez vezave. Amis hkrati uvaja tudi AmisTV serijo 4, tokrat na novi platformi in s popolnoma novim vmesnikom.

Novi paketi Amis Flex – več svobode, brez tveganja

Začetno programsko shemo z več kot 80 programi, ki je že vključena v pakete Amis Flex, lahko uporabniki s pomočjo TV-ja ali spletnega vmesnika preprosto spremenijo v Osnovno (115+ programov) ali Razširjeno programsko shemo (140+ programov) oziroma se odločijo za katerega od novih tematskih programskih paketov Adrenalin, Trend in Junior. Stalnica v Amisovi ponudbi ostajajo že znani ekskluzivni TV programski paketi (HBO, HBO OD, HD, Pink, Balkan 50, Voyo in Minimax Plus).

Osnovno hitrost lahko uporabniki preprosto, brez vezave naročniškega razmerja in podpisovanja dodatne dokumentacije spreminjajo od 4 Mbps do 100 Mbps, v skladu s tehničnimi možnostmi omrežja na lokaciji uporabnika.

»Ponudba Amis Flex je sedaj najcenejša širokemu krogu uporabnikov. Paketi za domače uporabnike še nikoli niso bili tako preprosti in prijazni do uporabnika, saj nudijo izjemno svobodo in preprostost dodajanja ali odjavljanja storitev. Uporabnik lahko dodatne opcije - hitrosti interneta ali TV kanale spreminja kar na portalu Moj račun ali preko AmisTV s pomočjo daljinca. Če katerih opcij več ne potrebuje, to preprosto odjavi. Brez dodatnih stroškov, vezav in nepotrebnih procedur, razlaga Katja Šajnovič, direktorica za prodajo in marketing Amis d.o.o.

Popolna uporabniška izkušnja - AmisTV serija 4

Leta 2009 je Amis predstavil svojo prvo digitalno televizijo AmisTV, ki danes, v svoji četrti različici, ponuja nov, preprost in hitro odziven vmesnik z grafično bolj intenzivnim ter bogatim videzom. Nov vmesnik omogoča tudi enostavno naročanje dodatnih vsebin in storitev. Časovne TV funkcije, ki na več kot 100 kanalih omogočajo ogled zamujenih TV oddaj tudi za 72 ur nazaj, so na novem vmesniku še bolj pregledne in uporabne.

Novi naročniki paketov Amis Flex bodo v okviru jesenske naročniške akcije pol leta plačevali zgolj polovično mesečno naročnino na osnovni paket in imeli preizkusni dostop do brezplačnih dodatnih vsebin in storitev.

Podrobnosti o novi ponudbi Flex so predstavljene na spletni strani www.amis.net/ponudba.


Maribor | 05.02.2014
Amis je ponudnik prihodnosti

Najnovejši izsledki neodvisne mednarodne raziskovalne skupine GfK Slovenija, ki meri ugled, naklonjenost in zaupanje domačih uporabnikov do internetnih ponudnikov, prepoznavajo Amis kot najbolj zaželenega ponudnika. Kar 22-odstotkov vseh uporabnikov, ki ima namen menjati ponudnika, bi izbralo prav storitve televizije in dostop do interneta družbe Amis (Vir: GfK; BT, december 2013). Amis je uporabnike prepričal predvsem s preizkušenimi in zanesljivimi storitvami AmisTV ter Hipernetom – internetnim dostopom odprte hitrosti.

Glede na podatke iz ankete sta Amisov internet in televizija prva izbira med naročniki in najbolj zaželeni storitvi na trgu. AmisTV osvaja gledalce predvsem z odličnimi programi in Časovnim preskokom ter seveda preprosto uporabo in zelo dobro skupno uporabniško izkušnjo. Navedeno očitno vse bolj prepoznavajo tudi uporabniki storitev drugih operaterjev.

Še več vsebin in zabave

Storitev AmisTV je s februarjem postala še boljša. Amis je namreč razširil število televizijskih programov v najbolj gledanih shemah 60 in 130. Prvi je dodal privlačne programe, kot so Kino, Sport Klub 2 in 3 ter druge zabavne programe, medtem ko je polna shema bogatejša za programe, kot so C&I, Bloomberg, Outdoor Channel ter Sport Klub 4, 5 in 6. Število televizijskih programov v omenjenih shemah že presega 70 oziroma 140 programov. Obogatitev vsebin je uporabnikom na voljo ob nespremenjenih cenah.

Vrhunski paketi po akcijskih cenah

V začetku februarja je družba Amis uvedla novo ponudbo in cenovno akcijo, poimenovano NAJBOLJŠI ZDAJ CENEJŠI. Uporabnikom po vsej Sloveniji so paketi interneta in televizije prvih pet mesecev na voljo po ceni vsega 19 evrov. Vsi novi naročniki AmisTV imajo možnost brezplačne uporabe Časovnega preskoka polnih pet mesecev. Akcijska ponudba* traja do konca marca in je veljavna v fiksnih omrežjih Amis za nove zasebne naročnike ob vezavi naročniškega razmerja za 24 mesecev.

www.amis.net

* Akcijska ponudba ne velja za naročnike naročniških paketov »Enka S«, »Trojka XS«, »K1«, »enka 15/15« ter za storitve iz mobilne in dodatne ponudbe operaterja ter za govorni promet na telefoniji. Akcijske cene paketov 19,00 evra ter »Časovni preskok GRATIS« veljajo za obdobje petih polnih mesecev. Amis storitve so na voljo v skladu s tehničnimi zmožnostmi in vrsto izbranega paketa. Vse cene vsebujejo DDV. Akcijska ponudba traja od 3.2.2014 do 31.3.2014.


Maribor | 17.12.2013
Amis družini prijazno podjetje

Amis je na slavnostni podelitvi v Cankarjevem domu prejel osnovni certifikat družini prijazno podjetje in s tem še utrdil pomen zavedanja dobrih medsebojnih človeških odnosov, ki so v tem času in izredno konkurenčni panogi še kako pomembni.

Amis sodelavcem ponuja zanimivo delo v strokovnem okolju ter razvoj in napredovanje na poslovnem, profesionalnem in osebnem področju. Skupaj gradimo kulturo medsebojnega zaupanja, spoštovanja, učinkovitega sodelovanja in timskega dela, nenehnega učenja ter odgovornega in učinkovitega dela. Številne nagrade in priznanja so rezultat sistematičnega dela pri tem pa sodelujejo tako vodstvo podjetja, vsi vodje kot tudi strokovne službe in ostali partnerji.

Prejem certifikata pomeni zaveza podjetja Amis, da bo do oktobra 2016 implementiralo 13 ukrepov za lažje usklajevanje dela in družine. Sprejeti ukrepi se ne nanašajo samo na zaposlene z družinami temveč tudi na vse ostale sodelavce.Maribor | 11.06.2013
Prenovljena Amis MobiaTV še prijaznejša do uporabnikov mobilnih naprav

Družba Amis je prenovila storitev mobilne televizije Amis MobiaTV. Ta v osveženi podobi prinaša vrsto novosti, najpomembnejša med njimi pa je brez dvoma funkcija Časovni preskok, ki uporabnikom med drugim omogoča ogled zamujenih oddaj za kar 72 ur nazaj. Amis MobiaTV deluje v vseh slovenskih fiksnih in mobilnih omrežjih, za delovanje pa zadostuje že minimalna internetna povezava.

Z grafično in vsebinsko prenovljeno Amis MobiaTV lahko uporabniki pametnih telefonov, tablic in osebnih računalnikov spremljajo več kot 50 izbranih televizijskih in 15 domačih radijskih programov. V okviru Časovnega preskoka poleg funkcije Zamujeno enostavno uporabljajo tudi funkciji Na začetek ter Pavza. Prva jim omogoča ogled zamujenih TV vsebin kar 72 ur nazaj na skoraj vseh programih, medtem ko preostali funkcionalnosti poenostavita pregledovanje trenutne oddaje ter uporabniku prijazen prehod med programom v živo in posneto vsebino.

Še dodatno ugodnost pa imajo naročniki Amis Mobil, ki lahko izvrstne programe spremljajo preko mobilnega omrežja Si.mobil tudi do 15 ur mesečno povsem brezplačno, brez dodatnih stroškov ob porabi podatkovnega prometa, znotraj domačega brezžičnega omrežja pa povsem neomejeno.

»Amis je leta 2009 kot prvi v regiji uvedel povsem novo generacijo TV, ki omogoča ogled programov s Časovnim preskokom, ki je še danes med gledalci najbolj priljubljena storitev, redno jo uporablja več kot 80 odstotkov gledalcev AmisTV. Funkcionalnost smo sedaj prenesli še na mobilne televizijo in jo s tem napravili še bolj zanimivo in uporabno. Boljša je tudi uporabniška izkušnja osvežene aplikacije, tako tiste za mobilne naprave kot računalnike,« je povedal Boštjan Košak, direktor družbe Amis.

Prenovljen grafični uporabniški vmesnik postreže z večjo preglednostjo vsebin, kar je lepo vidno na novem slikovnem mrežnem sporedu, saj sedaj gledalci še lažje najdejo in izberejo svojo najljubšo oddajo. Aplikacija ima vgrajen pametni sistem nastavitve najvišje možne kakovosti slike glede na prepustnost povezave v internet. Uporabniki na mobilnih omrežjih lahko tudi omejijo pasovno širino predvajanja in prevzamejo nadzor nad količino prenesenih podatkov oziroma stroški. Pohitrena je tudi funkcija preklapljanja med programi, ogled preteklih oddaj pa je praktično hipen. Brezmejno TV-zabavo lahko uporabljajo vsi člani gospodinjstva z naročeno storitev Amis Televizija na kar petih različnih napravah. Amisova prenovljena mobilna televizija je naročnikom AmisTV še vedno na voljo brezplačno.


Maribor | 28.02.2013
Amis ponovno prvi s časovnimi TV-funkcijami na programih POP TV in Kanal A

Od danes naprej lahko naročniki Amis Televizije ponovno gledajo vse oddaje POP TV in Kanal A za 48 ur nazaj, jih zaustavijo, ogledajo od začetka ali posnamejo.

Amis je leta 2009 kot prvi v regiji uvedel povsem novo generacijo TV, ki omogoča ogled programov s časovnim preskokom, ki je še danes med gledalci najbolj priljubljena storitev, saj jo dnevno uporablja več kot 70 odstotkov gledalcev Amis Televizije.

»Veseli smo, da se je Amis uspel dogovoriti za ponovno uporabo časovnih funkcij na programih POP TV in Kanal A, ki so med najbolj gledanimi. Sodobne tehnologije, uporabljene na Amis TV, so ustvarile nove zahteve gledalcev. Prevladalo je spoznanje, da je zadovoljstvo gledalcev najpomembnejše in da nove tehnologije bistveno prispevajo k temu. Za nas je to tudi potrditev, da smo na trg uvedli prave nove storitve, nenadomestljive za celovito uporabniško izkušnjo, « je povedal Boštjan Košak, direktor družbe Amis.

Vsi Amisovi naročniki časovnih TV-funkcij lahko od danes naprej uporabljajo celoten sklop storitev »Zamujeno«, »Pavza«, »Na Začetek« in »Snemalnik« brez doplačil ali menjave opreme na omenjenih programih.


Maribor | 29.11.2012
Amis odprl svojo prvo lastno poslovalnico v Sloveniji

V Mariboru je danes vrata odprla prva Amisova poslovalnica v Sloveniji. Poslovalnica, ki se nahaja v mariborskem Europarku, obiskovalcem ponuja pristno Amis izkušnjo. Obiskovalci lahko v poslovalnici, ki se pridružuje 25-tim partnerskim prodajnim mestom po vsej Sloveniji, preizkusijo vse Amis storitve in napredne naprave s področja digitalne in mobilne televizije, interneta ter telefonije. Posebne pozornosti so deležni poslovni uporabniki ter najmlajši.

"Amis ima že več kot 25 partnerskih prodajnih mest, z lastno poslovalnico pa se želimo še bolj približati uporabnikom naših storitev. Začeli smo v Mariboru, a bomo nabor v prihodnje še razširili po Sloveniji. Razvoj širokopasovnih in mobilnih storitev gre danes hitro naprej, veliko je novosti, zato tudi med uporabniki obstaja potreba po t. i. stični točki, kjer lahko preizkusijo, spoznajo in se navdušijo nad rešitvami. Lastna poslovalnica omogoča pristen dialog z uporabniki, ki tako na najboljši možen način spoznajo priljubljeno domačo blagovno znamko in njene storitve," je povedal generalni direktor družbe Amis Boštjan Košak.

Amisova prva poslovalnica se lahko pohvali z izredno celovito ponudbo izdelkov in storitev, saj poleg celotnega spektra preizkušanja storitev televizije, interneta in telefonije nudi tudi sklepanje ali spreminjanje naročniških razmerij. Uporabniki Amis storitev lahko v njej poravnajo svoje mesečne obveznosti, in sicer brez provizije za plačilo položnic. V poslovalnici, ki je zasnovana na sodoben in prijeten način, so v Amisu posebno mesto namenili poslovnim uporabnikom. Prav tako so uredili kotiček za najmlajše, kjer se lahko otroci brezskrbno igrajo.


Maribor | 23.07.2012
POP TV in Kanal A brez časovnih TV funkcij

Zaradi grožnje s prekinitvijo dobave televizijskih signalov s strani medijskih hiš A Kanal in POP TV je Amis z današnjim dnem primoran svojim uporabnikom onemogočiti uporabo časovnih TV funkcij na programih POP TV, A Kanal in programskem paketu POP NON STOP.

Zaradi navedene zahteve funkcij »Zamujeno«, »Na začetek« in »Pavza« do nadaljnjega ne bo več možno uporabljati na programih POP TV, Kanal A in na programskem paketu POP NON STOP. Na ostalih televizijskih programih, kjer Amis svojim uporabnikom omogoča časovne TV funkcije so le-te še vedno na voljo.


Maribor | 26.04.2012
Amis s poenotenimi naročniškimi paketi v vseh omrežjih v Sloveniji

Amis je uvedel nove naročniške pakete in tako prvič ponudil poenotene in primerljive pakete za domače uporabnike, ne glede na geografsko lokacijo naročnika ali vrsto širokopasovnega omrežja. Paketi na optičnem omrežju sedaj ponujajo še večje hitrosti, tudi do 100 Mbps, obenem pa je družba Amis poenotila internetne hitrosti tudi v omrežju ADSL, kjer uporabniki vseh paketov z dostopom do interneta uživajo v hitrostih do 10 Mbps. Naročniki storitev Amis Optika pa so deležni dodatne novosti, in sicer lahko svoje pakete povsem prilagodijo lastnim potrebam in željam. Prenovljeno ponudbo storitev so v Amisu podprli z akcijo, ki prve štiri mesece prinaša 50-odstotni popust na naročnino. Akcija bo trajala do konca junija letos.

Družba Amis, ki svoje telekomunikacijske storitve trži v vseh omrežjih po vsej Sloveniji, je oblikovala zanimivo pomladno akcijo, v kateri novim in obstoječim naročnikom ponuja višje hitrosti dostopa do interneta ter zelo ugodne cene paketov naprednih storitev. Amisove storitve so uporabnikom na voljo v ADSL omrežju, v optičnem omrežju Telekoma Slovenije ter drugih odprtih širokopasovnih optičnih omrežjih.

Na vse bolj razširjenih optičnih omrežjih Amis ponuja široko izbiro storitev, kjer si lahko uporabniki sami izberejo in oblikujejo napredne pakete s poljubno kombinacijo storitev – dostopa do interneta, digitalne televizije ali IP-telefonije. Novi naročniki paketov Dvojka in Trojka, v ADSL-omrežju, pa bodo deležni dviga pasovne širine na odprto hitrost do 10 Mbps. V pomladni akciji so vsi paketi prve štiri mesece na voljo po polovični ceni, torej trojne storitev oziroma paket Trojka je v tem času uporabnikom na voljo že od 19 evrov mesečno.

»Amis je prvič po štirih letih pričel z aktivnim trženjem samostojnih telekomunikacijskih storitev. Uporabniki, si lahko poljubno oblikujejo lasten paket po meri, saj sedaj ponujamo tudi samostojne storitve dostopa do interneta, digitalne IP-televizije Amis TV ter IP-telefonije,« pojasnjuje Igor Špičko, vodja prodaje domačim uporabnikom v podjetju Amis.

Paket Trojka L v omrežju ADSL, ki vsebuje hiter internet, televizijo AmisTV 3.0 z novo programsko shemo, ki vključuje skrbno izbranih 60 programov ter brezplačno Amis telefonijo, je uporabnikom na voljo že za 38 evrov mesečno, prav toliko pa velja tudi ponudba za paket Trojka Optika L v optičnem omrežju Amisa. Najnaprednejši paket Trojka Optika XXL, ki vsebuje internetni dostop hitrosti 100/25 Mbps, televizijo AmisTV 3.0 s 145 programi ter brezplačne telefonske pogovore v vsa slovenska fiksna omrežja v Sloveniji, pa stane vsega 49 evrov mesečno. Amis v vseh paketih naročnikom brezplačno ponuja celotno osnovno TV opremo, novice, vreme, TV spored, Opomnik, Iskalnik. V paketni ponudbi, ki vsebuje tudi telefonijo, Amis med drugim omogoča brezplačne klice v vsa slovenska fiksna omrežja 24 ur na dan, brezplačen pa je tudi prenos obstoječe telefonske številke naročnika. Vsi paketi pa prav tako vključujejo AmisTV 3.0 z možnostjo ogleda zamujenih oddaj 48 ur nazaj in uporabo storitve Media Center ter druge interaktivne vsebine.

Vsi novi naročniki ter obstoječi naročniki brez veljavne vezave naročniškega razmerja, ki bodo izbrali katerikoli paket storitev za zasebne uporabnike po akcijski ceni, bodo naslednje štiri mesece plačali le polovično ceno naročnine. Akcijska ponudba velja do 30. junija 2012, ob vezavi naročniškega razmerja za 24 mesecev.

Več informacij si lahko ogledate na spletni strani http://www.amis.net/web3/zasebni-uporabniki/ceniki/.


Maribor | 09.02.2012
Amis vstopa v svet mobilne telefonije z blagovno znamko AmisMobil

Amis je ponudbo telekomunikacijskih storitev razširil na področje mobilnih komunikacij. Z blagovno znamko AmisMobil je ponudbo širokopasovnih storitev nadgradil z mobilno telefonijo. Ponudba AmisMobil je nastala v sodelovanju s partnerjem Si.mobil. Uporabniki bodo lahko izbirali med številnimi naročniškimi paketi z vrsto dodatnih ugodnosti. Amis uvaja novost tudi pri poslovnih paketih mobilne telefonije, prvič na slovenskem trgu paketi vključujejo tudi brezplačne klice med velikima fiksnima in mobilnima omrežjema.

AmisMobil je celovita ponudba mobilne telefonije in širokopasovnih podatkovnih prenosov ter mobilnih telefonov in naprav. Nastala je v partnerskem sodelovanju z največjim zasebnim ponudnikom komunikacijskih storitev, Si.mobilom. Najboljšim paketom iz Si.mobilove ponudbe ZAME, ORTO ter PODJETNI so v Amisu dodali več dodatnih ugodnosti: brezplačne klice med stacionarnim omrežjem Amis in mobilnim omrežjem Si.mobil, brezplačen mobilni dostop do vsebin, podatkov in storitev na Amisovem omrežju ter 101 MB brezplačnega dodatnega prenosa podatkov mesečno.

Naročniki storitev AmisMobil lahko brezskrbno in brez stroškov kličejo med omrežjema Amis in Si.mobil, izkoriščajo ugodnosti dodatnega podatkovnega prenosa, združujejo širokopasovne in mobilne storitve na enem računu in tudi tako znižajo skupne stroške storitev.

Z mobilnim telefonom ali napravo (pametnim telefonom, tablico in prenosnim računalnikom) je mogoč brezplačen mobilni širokopasovni dostop do vseh vsebin, podatkov in storitev na omrežju Amisa. Uporabniki lahko brezplačno dostopajo do vsebin na vseh spletnih mestih Amisa, vključno s pregledovanjem e-pošte, svojih podatkov v oblaku, možnostjo nalaganja protivirusnih aplikacij, uporabo Mojega računa… S tem Amis učinkovito zagotavlja večjo uporabnost in dostopnost novih storitev. Primer je storitev varnega shranjevanja podatkov v oblaku Amis Album, kjer lahko domači uporabnik varno in preprosto, brez omejitve količine podatkov, shranjuje v oblaku svoje fotografije, filme, glasbo in druge datoteke. Naslednja novost bo povezana z AmisTV, ta bo postala dostopna tudi na mobilnih telefonih in napravah, ki temeljijo na operacijskem sistemu Android ali iOS. Obe storitvi sta primer delovanja fiksno-mobilne konvergence v praksi.

V poslovnem segmentu je Amis prvi ponudnik na slovenskem trgu, ki svojim poslovnim uporabnikom v okviru paketov aPODJETNI ter v povezavi s ponudbo fiksne poslovne IP telefonije omogoča brezplačne klice med velikima fiksnima in mobilnima omrežjema; Amis in Si.mobil.

»Amis je postal ponudnik dostopa in storitev na fiksnem ter mobilnem omrežju. Amisove storitve so sedaj dostopne skoraj povsod. Razvijamo nove dodatne storitve, ki jih mobilna raba dela še bolj uporabne in zanimive. Smo edini ponudnik, ki že nudi storitev popolnoma neomejenega shranjevanja v oblaku, kmalu bo za vse uporabnike mobilna tudi AmisTV. In vse to je šele začetek udejanjanja naše vizije stvarne in uporabne fiksno-mobilne konvergence,« je povedal direktor družbe Amis Boštjan Košak.

Ponudba AmisMobil vključuje naročniške pakete aZAME, aORTO ter aPODJETNI, ki so prepoznavni po črki pred imenom. Ponudba je namenjena naročnikom storitev Amis in tudi povezanim uporabnikom, ki niso naročniki. Naročniki storitev Amis bodo prejeli kupon z unikatno AmisMobil kodo, s katero bodo lahko sklenili naročniško razmerje za paket AmisMobil na vseh prodajnih mestih Si.mobila. Ugodnosti, ki jih prinaša AmisMobil, lahko Amisovi domači naročniki omogočijo tudi sorodnikom, prijateljem in znancem. Svoj kupon s kodo lahko namreč podarijo petim osebam. Za ponudbo in nakup mobilnih telefonov ter ostalih dodatnih storitev v okviru ponudbe AmisMobil veljajo enake cene in pogoji, kot pri standardni ponudbi Si.mobila. Amis bo za trženje storitev AmisMobil skrbel samostojno, v partnerstvu s Si.mobilom.

»V Si.mobilu na prvo mesto postavljamo odlično uporabniško izkušnjo. Zato smo z veseljem sklenili sodelovanje z Amisom, z zanesljivim partnerjem, ki preko kakovostne infrastrukture ponuja odlične storitve fiksne telefonije, interneta in televizije. Amisovi uporabniki, ki se bodo odločili za paket AmisMobil, bodo lahko odslej še ugodneje uživali ob Si.mobilovih mobilnih storitvah v največjem 3G omrežju v Sloveniji in tako doživeli edinstveno izkušnjo komunikacij v enem paketu,« je povedala Eva Aljančič, direktorica sektorja za marketing v družbi Si.mobil.


Maribor | 22.11.2011
Studio Marketing JWT in Amis sta prejela nagrado SPORTO 2011 za najboljši TV oglas

Vceraj zvecer so v okviru SPORTO konference 2011 o marketingu in sponzorstvih v športu, ki med 21. in 22. novembrom poteka v Portorožu, razglasili zmagovalce najboljših celostnih športno-marketinških aktivnosti leta 2011. Strokovna žirija je, v sestavi prof. dr. Maje Makovec Brenčič kot predsednice žirije in Tine Kumelj, direktorice marketinga pri Ljubljanskih mlekarnah ter Igorja Ariha, kreativnega direktorja in lastnika agencije Arih kot člana žirije, izbrala najboljše marketinške aktivnosti v štirih kategorijah: »Najboljše športno sponzorstvo«, »Najboljši oglas - TV, radijski, tiskani, spletni, »Najboljša digitalna komunikacija« in »Najboljše celostne športno-marketinške aktivnosti«. Nagrado SPORTO 2011 za najboljši TV oglas sta prejela Studio Marketing JWT in Amis za TV oglas »Številka 1« v katerem nastopa Dejan Zavec.

Zmagovalni TV oglas »Številka 1« je zasnovala agencija Studio Marketing JWT za naročnika Amis, v okviru korporativne komunikacijske akcije »Amis. Vsak dan znova postanemo številka 1«. V TV oglasu nastopa Dejan Zavec, ki je včeraj že drugo leto zapored prejel nagrado SPORTO za najboljšega športnika leta kot blagovno znamko, Dejan pa je tudi sicer že dolgoletni sponzoriranec družbe Amis. Poleg tega, so Amis uporabniki internetnih storitev, po raziskavi GfK Slovenija, ocenili za najbolj zaželenega novega ponudnika. V Studiu Marketing JWT so z Dejanom Zavcem, tedaj prav tako številko 1 v svoji kategoriji, posneli emocionalno nabit in estetsko dovršen TV oglas, ki skozi Dejanov pogled na naslov športnega prvaka podaja tudi Amisovo stališče: uspeh ni samoumneven, ko si prvi, se moraš vedno znova truditi, da to tudi ostaneš. Celotno komunikacijsko akcijo dopolnjujejo še tiskani oglasi in spletne pasice. TV oglas, ki je prejel nagrado SPORTO 2011 si lahko ogledate tukaj.

Amis, podjetje, ki svojim uporabnikom nudi edinstvene rešitve na področju televizije, interneta in telefonije, je po raziskavi mednarodne raziskovalne skupine GfK Slovenija na samem vrhu po prepoznavnosti blagovnih znamk v povezavi z Dejanom Zavcem. Kar 26,1 odstotkov Slovencev Dejana Zavca poveže najprej z blagovno znamko Amis. Podatki za leto 2010 in 2011 kažejo tudi, da bi uporabniki, ki imajo v prihodnje namen menjati ponudnika storitev, v najvišjem odstotku izbrali prav storitve Amis televizije, interneta in telefonije.

Nagrade SPORTO so letos v okviru konference o marketingu in sponzorstvih v športu podelili že 8. leto zapored, dela, ki jih podjetja, agencije ter drugi prijavljajo v tekmovalne kategorije pa morajo vsebovati kombinacijo športne tematike in komuniciranja z izbrano ciljno skupino. Vsi prijavljeni projekti so predstavljeni na spletni strani www.sporto.si.


Maribor | 04.11.2011
AMIS – PONOVNO NAJBOLJE OCENJEN KLICNI CENTER MED FIKSNIMI PONUDNIKI

Zveza potrošnikov Slovenije je že drugo leto zapored ocenila Amisov klicni center za najboljšega v Sloveniji.

»Odgovori Amisovih svetovalcev so suvereni, odziv je hiter,« pravijo na Zvezi potrošnikov Slovenije, ki je oktobra 2011 ponovno pod drobnogled vzela klicne centre mobilnih operaterjev in ponudnikov interneta. To sta le dva izmed kriterijev, ki sta Amis po kakovosti uvrstila v sam vrh klicnih centrov.
Maribor | 01.09.2011
Amis uvaja nove naročniške pakete na optičnih omrežjih po vsej Sloveniji

Amis danes pričenja s trženjem širokopasovnih storitev na optičnem omrežju Telekoma Slovenije. Optično omrežje omogoča skoraj neomejene prenosne hitrosti interneta, zanesljivo delovanje in še višjo kakovost storitev. Naročniki se najpogosteje odločajo za paketne storitve širokopasovnega dostopa, telefonije in televizije, zato je Amis tudi na optičnem omrežju oblikoval privlačno paketno ponudbo.

Z vstopom na optični trg Amis pričakuje hitro rast prodaje širokopasovnih storitev. Uporabniki se bodo odločali predvsem za pakete s storitvijo Amis Televizija, ki je najbolje prodajana storitev IPTV na domačem trgu v zadnjih dveh letih. Amis lahko sedaj z optičnim dostopom doseže okoli 26 odstotkov gospodinjstev, medtem ko je pokritost bakrenega omrežja za širokopasovni dostop (xDSL) skoraj popolna, posledično lahko Amisove storitve naroči skoraj vsako gospodinjstvo v Sloveniji. Amis sicer že od pomladi nudi storitve telefonije, televizije in dostopa do interneta tudi v krajevnih odprtih širokopasovnih omrežjih po celi Sloveniji.

Amisova ponudba storitev na optičnih omrežjih (FTTH) je še posebej zanimiva za gospodinjstva z več TV- sprejemniki in večjimi potrebami po prepustnosti širokopasovne povezave. Tržno najuspešnejši paketi vključujejo simetrične hitrosti interneta do 40 Mbit/s, sodobno digitalno televizijo z več kot 145 programi in časovnimi storitvami ter HD TV programi, brezplačno telefonijo v vsa slovenska fiksna omrežja in brezplačno uporabo TV-opreme. Mesečne naročnine paketov se gibljejo od 30,90 do 58,00 evrov. Amis bo priklope naročnikov pričel izvajati konec septembra.

»V gospodinjstvih opažamo povečan trend vzpostavitve t. i. brezžičnih hišnih omrežij. Družinski člani vse pogosteje uporabljajo vsak svoj računalnik ter televizijski sprejemnik, zato smo v vse najpogosteje izbrane naročniške pakete na optičnih omrežjih vključili potrebno TV opremo (STB) za priklop dveh televizorjev in brezžični modem,« poudarja Katja Šajnovič, direktorica za prodajo in marketing.

Za letošnjo jesen je Amis za nove naročnike oblikoval posebno naročniško akcijo, poimenovano »Paketi št. 1«, v kateri bodo vsi novi naročniki za vse pakete iz ponudbe prvih šest (6) mesecev plačevali vsega 11 evrov naročnine. Ponudba velja za vse nove zasebne naročnike storitev Amis v različnih omrežjih (AmisDSL, Amis Optika, kabelski internet) ob vezavi naročniškega razmerja za obdobje 24 mesecev. Akcija bo trajala do 31. oktobra 2011. Poleg tega bo Amis vsem obstoječim uporabnikom AmisTV 2.0, ki že uporabljajo paket časovnih storitev, z dnem 1.9.2011 vključil storitev mediaCenter brezplačno (brez dodatne mesečne naročnine in priključnine).

Več informacij o ponudbi na optiki in naročniški akciji lahko uporabniki prejmejo na brezplačni številki 080 20 10, na spletni strani www.amis.net ali na najbližjem prodajnem mestu družbe Amis.


Maribor | 01.06.2011
AMIS PRIČEL S TRŽENJEM STORITEV NA ODPRTIH ŠIROKOPASOVNIH OMREŽJIH

Amis je za gospodinjstva oblikoval različne naročniške pakete

Krajani imajo možnost izbirati med različnimi paketi storitev »Trojka«, »Dvojka« in »Enka«. Paketi vključujejo širokopasovni internet s simetrično hitrostjo do 100Mb (20 Mb, 25Mb, 50Mb, 40Mb in 100Mb), digitalno televizijo (AmisTV 2.0) s 145 TV programi in funkcijami »Časovni preskok« za ogled zamujenih TV oddaj ter Telefonijo z brezplačnimi klici v vsa slovenska fiksna omrežja, 24 ur na dan.

Priklop na optično omrežje poteka enostavno in hitro. Naročniki prejmejo brezplačno v uporabo vso potrebno osnovno opremo za priklop televizije in interneta, svojo telefonsko številko lahko brezplačno prenesejo na Amis. Naročniki lahko do 30.06.2011 izkoristijo izjemo naročniško akcijo in naročijo paket Trojka po ceni 33,00€/mesec.

Za več informacij in naročila lahko krajani pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 20 10 ali obiščejo najbližje Amis prodajno mesto.

Optika za podjetja

Podjetja bodo lahko prav tako izbirala med različno ponudbo, ki vključujejo optični dostop do interneta ter poslovno telefonijo. V internetnih paketih je vključena tudi brezplačna registracije domene, elektronska pošta in prostor za postavitev spletne strani ter protivirusna zaščita. Podjetja bodo z zanesljivo internetno povezavo dobila tudi možnost posodobitve in racionalizacije poslovnih telefonskih storitev z najsodobnejšo rešitvijo, kot alternativo klasičnim telefonskim storitvam (Centrex in ISDN). Storitve Amis poslovne IP telefonije so plod lastnega razvoja, uporabnikom pa prinašajo vrsto prednosti: enostavno uporabo, nadzor in optimizacijo stroškov, zanesljivo in stabilno delovanje ter omogočajo mobilnost zaposlenih.

Racionalizacija stroškov se nanaša na nižje stroške vzdrževanja, do 70 odstotkov cenejše telefonske pogovore v vsa stacionarna, mobilna in mednarodna omrežja v primerjavi s klasično telefonijo, brezplačne klice med poslovni enotami in znotraj omrežja Amis.


Maribor | 20.04.2011
Amis s storitvijo varovanja doma

Amis je v sodelovanju z družbo Varnost Maribor, d. d., razširil ponudbo storitev in svojim naročnikom ponuja tudi inovativne storitve varovanja doma prek širokopasovne internetne povezave. Strateško povezovanje obeh družb pomeni novo prelomnico v povezovanju profesionalnega varovanja s ponudbo telekomunikacijskih rešitev. Napredne varnostne storitve varovanja doma, ki jo bosta nudili obe družbi, bodo lahko deležni le Amisovi naročniki s širokopasovno povezavo. AmisREX poskrbi za varnost in profesionalni 24-urni nadzor nad dogajanjem v naročnikovem domu, saj ob neljubem dogodku na kraj dogodka pošlje ekipo varnostnikov.

»AmisREX pomeni prvo izmed novih rešitev v okviru nove storitvene kategorije AmisDom. Gre za koncept širokopasovnih storitev prihodnosti, tako imenovanega pametnega doma,« je povedal Boštjan Košak, direktor družbe Amis.

AmisREX je brezžični varnostni sistem, ki je namenjen varovanju stanovanja, hiše ali drugih prostorov. Deluje z združevanjem nadzora, varnostnih mehanizmov in širokopasovnega dostopa, kjer ponudnik storitve omogoča stalno povezavo in obveščanje varnostno-nadzornega centra o neželenih dogodkih v naročnikovem domu. Varnostno-nadzorni center, povezan s storitvijo varovanja AmisREX, deluje pod okriljem specializiranega in profesionalnega podjetja s področja varovanja Varnost Maribor, d. d.. Varnostno-nadzorni center s 24-urnim nadzorom varuje prostore ali objekt naročnika pred vlomi, požarom, uhajanjem plina in lomom stekla. Alarm se sproži, ko detektorji, nameščeni v stanovanju ali hiši, zaznajo dogodek. Hkrati varnostna služba izvede intervencijo pri naročniku. Ta takoj prejme tudi informacijo o izrednem dogodku, bodisi kot kratko sporočilo SMS, e-poštno sporočilo ali telefonski klic.

»Neizpodbitno je dejstvo, da živimo v času, ko je vsak posameznik vedno bolj prisiljen razmišljati o varovanju svojega lastnega premoženja. Pri tem pa ne govorimo izključno o varovanju pred vlomi oziroma tatovi, ampak je v lastnem gospodinjstvu treba razmišljati tudi o varovanju pred požarom in uhajanjem plina.« je pojasnil Boštjan Tancer, namestnik predsednika upravnega odbora družbe Varnost Maribor.

Ena izmed ključnih prednosti za naročnika je brezžično delovanje sistema, saj namestitev ne zahteva kompleksnih posegov v prostor in napeljave kablov do vsake enote varovanja. Komponente med seboj komunicirajo po radijskih frekvencah, senzorji in detektorji pa se napajajo s pomočjo baterij. Centrala je priključena neposredno v modem oziroma usmerjevalnik ter električno napajanje, omogoča pa tudi rezervno povezavo prek klasične telefonske linije. Uporabnik lahko sistem AmisREX upravlja s pomočjo tipkovnice in kode kot tudi priročnega daljinskega upravljalnika.

Mesečna naročnina na paket AmisREX znaša 29,90 evra in vključuje vso potrebno opremo ter namestitev sistema s strani strokovno usposobljenega osebja. Storitev je na voljo naročnikom po vsej Sloveniji, brez stroškov priključitve in ob vezavi naročnika za 36 mesecev.

www.amis.net/dom


Maribor | 07.04.2011
AMIS – PONOVNO NAJBOLJE OCENJEN SLOVENSKI INTERNETNI PONUDNIK

Slovenski uporabniki internetnih storitev so že drugo leto zapored ocenili Amis kot ponudnika z najvišjim ugledom.

Periodična raziskava mednarodne raziskovalne skupine GfK Slovenija, ki meri ugled, privlačnost in zaupanje slovenskih internetnih ponudnikov, ki ga uživajo med uporabniki širokopasovnega dostopa, je ocenila Amis, z najvišjimi ocenami na naslednjih področjih:
 1. Ugled blagovne znamke
  Amis ostaja najbolj zanesljiv, napreden, inovativen, strankam prijazen in kakovosten ponudnik, z najbolj optimalnim razmerjem med kakovostjo in ceno storitev.
 2. Delež zvestih in pripadnih uporabnikov
  Delež zvestih naročnikov je pri Amisu najvišji med vsemi ponudniki, uporabniki storitev svoje zadovoljstvo izražajo tudi tako, da Amis v veliki meri priporočajo svojim prijateljem in znancem.
 3. Najbolj zaželen nov ponudnik
  Med vsemi uporabniki, ki imajo v prihodnje namen menjati ponudnika storitev, bi v najvišjem odstotku izbrali prav storitve Amis televizije in interneta.
»Tržno raziskavo o ugledu ponudnikov internetnih storitev, ki jo izvaja GfK Slovenija pozdravljamo, saj nazorno kaže stanje na trgu. Večletni izsledki omenjenih raziskav dokazujejo, da dolgoročno uporabniki pri Amisu ne cenijo zgolj vrhunske kakovosti in dostopne cene, pač pa tudi prijazno uporabniško izkušnjo ter celovito in odzivno poprodajno skrb za naročnike,« poudarja Katja Šajnovič, direktorica prodaje in marketinga v podjetju Amis.

Amis, ki deluje na trgu več kot 15 let je v zadnjih letih izvedel odločilni preboj na področju TV storitev. Stare in nove naročnike so prepričali predvsem z naprednimi storitvami IP- televizije, kot so ogled TV programov na zahtevo, funkcije časovnega zamika ter napredni snemalnik.Slovenska Zveza potrošnikov je nedavno ocenila Amisvo klicni center kot najkakovostnejši med vsemi telekomunikacijskimi ponudniki. K tržni uspešnosti in privlačnosti Amisa pa je pripomogel tudi Dejan Zavec , ambasador blagovne znamke Amis, ki ostaja njen glasnik v letu 2011.


Maribor | 16.11.2010
Ravenski osnovnošolci dobili novo računalniško opremo

Minister Igor Lukšič in podjetje Amis predala računalniško opremo osnovni šoli Koroški jeklarji

S podelitvijo nove računalniške opreme se danes končuje ustvarjalna in dobrodelna akcija »Zabavaj se in prejmi nagrado« podjetja Amis, d.o.o., ki je letos tako obeležilo 15. obletnico poslovanja. OŠ Koroški jeklarji na Ravnah na Koroškem je danes od Amisa prejela opremo za računalniško učilnico. Akcijo je podprlo tudi Ministrstvo za šolstvo in šport. Minister Igor Lukšič je danes čestital vodstvu podjetja Amis ter ravnatelju osnovne šole in se pridružil predaji opreme, ki bo koroškim otrokom pomagala pri učenju.

Podjetje Amis se je tokrat odločilo, da bo praznovalo družbeno odgovorno in zato so 15. obletnico poslovanja obeležili z dobrodelno ustvarjalno akcijo »Zabavaj se in prejmi nagrado«. Otroci so lahko ustvarjali doma ali sodelovali na ustvarjalnih delavnicah ter v šolah. Risali so risbice na temo “internet”, v zameno zanje pa so vsi prejeli brezplačni zvezek ali pobarvanko s sliko in podpisom ambasadorja blagovne znamke Amis Dejana Zavca. Akcija je bila izjemno odmevna, z njo so obdarili več kot 10.000 otrok z več kot 200 slovenskih osnovnih šol.

Ob zaključku akcije je Amis izbrani OŠ Koroški jeklarji opremil računalniško učilnico. Boštjan Košak, direktor podjetja Amis d.o.o., je danes simbolično podaril bon za računalniško opremo ravnatelju osnovne šole, Aljažu Banku, ki bo kar 477 koroškim učencem omogočila boljše pogoje za učenje: »Navdušeni smo nad odlično idejo podjetja Amis, še posebej zato, ker je prav koroško okolje v zadnjem letu dni utrpelo veliko gospodarsko škodo in zato si tudi naša šola ne bi mogla privoščiti naložbe v novo računalniško opremo, ki pa smo jo nujno potrebovali.«

Pri izpeljavi akcije in izboru šole, ki bi novo računalniško opremo najbolj potrebovala, je sodelovalo tudi Ministrstvo za šolstvo in šport. Ob dogodku je minister Lukšič poudaril: »Tovrstne akcije so v slovenskem šolstvu dobrodošle, zato smo veseli, da se sicer sorazmerno redka podjetja odločijo, da spodbudijo s svojimi idejami neko novo dimenzijo v življenju šol.«

Direktor podjetja Amis d.o.o., Boštjan Košak: »Amis vedno omogoča več, zato smo veseli, da lahko na ta način pomagamo tudi otrokom pri ustvarjalnosti, izobraževanju in informacijski razgledanosti. Z gotovostjo lahko trdimo, da bomo s podobnimi dobrodelnimi aktivnostmi nadaljevali tudi v prihodnje.«

Na spletni strani www.zabavajse.si so dobili vse potrebne informacije za sodelovanje, na naslovu pa je možen tudi ogled vseh risbic.


Maribor | 18.10.2010
AMIS PRIČENJA S PRVIMI PRIKLOPI NAROČNIKOV NA OPTIČNO OMREŽJE V POSTOJNI

Amis, nacionalni ponudnik telekomunikacijskih storitev v Sloveniji bo oktobra pričel s priključevanjem domačih in poslovnih uporabnikov na optično omrežje na območju Postojne. Občani bodo lahko izbirali med različnimi simetričnimi hitrostmi prenosa podatkov od 20 Mb do 100Mb.

Amis že petnajsto leto uspešno trži telekomunikacijske storitve na območju celotne Sloveniji. Z vstopom v kraje postojnske občine želi Amis čim večjemu številu gospodinjstev in podjetij omogočiti uporabo naprednih in edinstvenih storitev širokopasovnega interneta, telefonije in televizije po dostopnih cenah.

Amis je za gospodinjstva oblikoval različne naročniške pakete

Občani imajo možnost izbirati med različnimi paketi storitev, ki so jih na Amisu oblikovali na podlagi analize potreb občanov Postojne ter jih poimenovali »Trojka«, »Dvojka« in »Enka«. Paketi vključujejo širokopasovni internet s simetrično hitrostjo do 100Mb (20 Mb, 25Mb, 50Mb, 40Mb in 100Mb), digitalno televizijo (AmisTV 2.0) z naprednimi funkcionalnostmi in možnostjo izbire 145 TV programov ter15 radijskimi postajami ter Telefonijo z brezplačnimi klici v vsa slovenska fiksna omrežja, 24 ur na dan.

Priklop na optično omrežje poteka enostavno in hitro. Naročniki lahko obstoječo telefonsko številko obdržijo in brezplačno prenesejo na Amis. Prav tako prejmejo brezplačno v uporabo vso potrebno osnovno opremo za priklop televizije in interneta, kakor tudi protivirusno zaščito Amis Security.

Optika za podjetja

Podjetja bodo lahko prav tako izbirala med različno ponudbo, ki vključujejo optični dostop do interneta ter poslovno telefonijo. V internetnih paketih je vključena tudi brezplačna registracije domene, elektronska pošta in prostor za postavitev spletne strani ter protivirusna zaščita. Podjetja bodo z zanesljivo internetno povezavo dobila tudi možnost posodobitve in racionalizacije poslovnih telefonskih storitev z najsodobnejšo rešitvijo kot alternativo klasičnim telefonskim storitvam (Centrex in ISDN). Storitve Amis poslovne IP telefonije so plod lastnega razvoja, uporabnikom pa prinašajo vrsto prednosti: racionalizacijo poslovanja in znižanje stroškov, dodatne funkcionalnosti za enostavno upravljanje in delo, velik izbor terminalske opreme itd.

Racionalizacija stroškov se nanaša na nižje stroške vzdrževanje, do 50 odstotkov cenejše telefonske pogovore v vsa stacionarna, mobilna in mednarodna omrežja v primerjavi s konkurenco, brezplačni klici med poslovni enotami in znotraj omrežja Amis.

»Ključna prednost Amisa je, da prinaša domačim in poslovnim uporabnikom zanesljive in vrhunske storitve interneta, televizije in telefonije, ki so na voljo po konkurenčnih cenah in prinašajo vrsto dodatnih storitev. Prepričani smo, da bodo naročniki pozitivno presenečeni tudi nad samo kakovostjo in pestrostjo vsebin ter tehnološko najbolj naprednimi rešitvami AmisTV 2.0, ki predstavljajo tudi v širšem evropskem prostoru mejnik razvoja in prijazno uporabniško izkušnjo gledalcev,«poudarja Boštjan Košak, direktor Amisa.

Amisova televizija

Amisova digitalna televizija (AmisTV 2.0) poleg kakovostnih programov edina na slovenskem trgu omogoča z uporabo naprednih in enostavnih funkcij »Časovni preskok« nove in izredno uporabne načine gledanja televizije. Uporabniki si lahko ogledajo zamujene oddaje tudi za 48 ur nazaj in to na kar 27 kanalih, brez dodatnih snemanj ali predhodnih nastavitev. Preko zmogljivega snemalnika lahko snemajo hkrati kar iz 22 kanalov. Oddaje je mogoče tudi ustaviti, gledati od začetka, nastaviti opomnik, … Poleg izbire programske sheme imajo naročniki možnost izbirati med bogatimi vsebinami na zahtevo ter naročiti tudi dodatne programske pakete HBO, Cinemax, HD, POP PLUS in Pink.

Dostopnost storitev na optičnem omrežju bodo lahko občani preverjali na brezplačni naročniški številki 080 20 10 in na spletni strani www.amis.net, kakor tudi pri pooblaščenem partnerju Amisa za področje Postojne.


Maribor | 18.10.2010
Ustvarjalna akcija »Zabavaj se« je pritegnila več 100 osnovnih šol po vsej Sloveniji

Podjetje Amis, d. o. o., praznuje 15. obletnico dobrodelno

Ustvarjalna in dobrodelna akcija »Zabavaj se« podjetja Amis d. o. o., s katero letos obeležujejo 15. obletnico poslovanja, se počasi preveša v zaključni del. S septembrom so v akcijo, pri kateri otrok v zameno za narisano risbico prejme zvezek ali pobarvanko s sliko boksarja Dejana Zavca, zraven družin vstopile tudi slovenske osnovne šole. Tudi Ministrstvo za šolstvo in šport podpira akcijo, in sicer bo pomagalo izbrati eno izmed sodelujočih šol, ki ji bo Amis popolnoma opremil računalniško učilnico.

Poleti so otroci po vsej Sloveniji bili povabljeni k ustvarjanju v akciji „Zabavaj se“, in sicer so na delavnicah na Lentu ter na Otroškem bazarju v Ljubljani risali na temo „internet“. Na teh delavnicah in na spletni strani www.zabavajse.si so bili seznanjeni z vsemi informacijami o ustvarjalni akciji. Nato so se s septembrom ustvarjanju začele množično pridruževati slovenske osnovne šole. V zameno za risbico vsak otrok namreč prejme brezplačno pobarvanko ali zvezek s sliko in podpisom zmagovalca Dejana Zavca.S tem želi leta 1995 ustanovljeno podjetje Amis na poseben, trajen način obeležiti 15. obletnico delovanja.

Trenutno je bilo prejetih več kot 1000 risbic, v naslednjih dneh pa bo ta številka zaradi pridružitve osnovnih šol še narastla. Tudi osnovnošolci v zameno za risanje prejmejo zvezek ali pobarvanko, poleg tega pa bo med sodelujočimi osnovnimi šolami izbrana ena, na kateri bo organiziran »Dan z zmagovalcem«, poseben doživljajski dan z obiskom boksarja Dejana Zavca. Podjetje Amis pa bo ob koncu ustvarjalne akcije eni izmed šol popolnoma opremilo računalniško učilnico. Pri izbiri te šole bo pomagalo Ministrstvo za šolstvo in šport, ki je akcijo tudi podprlo.

V podjetju Amis, d. o. o., so zaenkrat z odzivom na družbeno odgovorno ustvarjalno akcijo zelo zadovoljni. Katja Šajnovič, direktorica prodaje in marketinga: »Z zvezki in pobarvankami bomo nagradili več kot 200 razredov otrok, ki so se potrudili, ustvarjali in razmišljali o internetu. Tako kot si oni danes ne morejo predstavljati življenja brez interneta, si ga tudi mi ne moremo predstavljati brez naših zadovoljnih mladih uporabnikov.«

Otroci lahko še vedno rišejo doma ali v šolah, risbice pa so razstavljene na spletni strani www.zabavajse.si. Tam so podane tudi vse informacije o ustvarjalni akciji, ki se bo zaključila 7. novembra 2010.

V slikovnem materialu je risbica enega od mladih ustvarjalcev, Vitjana, in pismo učencev 2. b-razreda O. Š. Dragotina Ketteja iz Ilirske Bistrice, ki je Amisovce še posebno razveselilo.