PREDSTAVITEV IN KRATKA ZGODOVINA
Družba Amis je od ustanovitve, leta 1995, bila vodilni alternativni ponudnik celostnih komunikacij na področju interneta, televizije in telefonije v Sloveniji. Njena zgodovina je bliskovita, saj je podjetje v zadnjih letih zabeležilo izjemno rast. Z dnem 1. 4. 2016 je družba Amis pravno združena z družbo Simobil in je od tega trenutka dalje tudi uradno združena v eno podjetje, Si.mobil, d.d., člana skupine Telekom Austria Group.

Leta 1997 smo z namenom širitve ponudbe podjetja na področje celotne Slovenije ustanovili internetno omrežje Amis. Podjetje Amis je postalo izključni lastnik in upravljavec omrežja, Amis pa zaščitena blagovna znamka vseh naših storitev.

Vlagali smo v strokovno znanje zaposlenih in najsodobnejšo tehnologijo ter v nekaj letih našim uporabnikom ponudili celo paleto tehnološko dovršenih komunikacijskih storitev na področju dostopa v internet, internetnih storitev, videokonferenčnih sistemov in telefonije ter storitev televizije.

Naši uporabniki so zahtevni uporabniki. Zahtevajo učinkovite in kakovostne rešitve. Različne raziskave pa potrjujejo, da naši uporabniki kakovost tudi izrazito cenijo, saj se Amisove storitve vselej uvrščajo v sam vrh zadovoljstva naših strank in poslovnih partnerjev.
POMEMBNI MEJNIKI

1995

Ustanovitev telekomunikacijskega podjetja Medinet, d.o.o. v Sloveniji.

1997

Medinet prične tržiti svoje izdelke pod blagovno znamko »Amis« in vzpostavi prvo lastno mednarodno podatkovno povezavo.

2001

Uvedba storitve telefonije preko IP protokola.

2003

Prvi alternativni ponudnik ADSL poslovnega dostopa v Sloveniji in podpis partnerske pogodbe o zastopstvu varnostnih rešitev F-Secure.

2004

Amis kot prvi ponudi izbiro operaterja na področju fiksne telefonije (medomrežna povezava).

2006

Preimenovanje naziva podjetja iz Medinet, d.o.o., v Amis, družba za telekomunikacije d.o.o. in prodaja večinskemu lastniku Amisco NV Bruselj, podpis pogodbe s Telekomom Slovenije o razvezavi lokalne zanke in pričetek trženja širokopasovnega dostopa za domače uporabnike.

2007

Storitev interneta in telefonije za domače uporabnike je nadgrajena s storitvijo digitalne televizije (IPTV) ter uvedba poslovne IP telefonije in ponudbe lastnih govornih komunikacijskih storitev tržnemu segmentu poslovnih uporabnikov.

2009

Uvedba nove generacije Amis Televizije – AmisTV 2.0 s časovnimi funkcijami, ki omogoča upravljanje s televizijskimi vsebinami.

2010

Amis odpre trideseto prodajno mesto v sklopu partnerske mreže za prodajo domačim uporabnikom in prične z aktivnostmi v okviru projekta Odprtih širokopasovnih omrežij (OŠO).

2011

Uvedba storitev iSTOR in NETASQ in razširitev na področje več-funkcijskih požarnih zidov in zanesljivega varnostnega shranjevanja ter obnove podatkov, ki je namenjeno predvsem segmentu poslovnih uporabnikov.

2011

Predstavitev nove generacije poslovne IP telefonije – storitev Amis Xpert, ki v poslovna okolja prinaša povsem nove dimenzije združenih komunikacij ter veliko dodatnih prednosti.

2011

Pričetek trženja širokopasovnih storitev na optičnem omrežju nacionalnega operaterja in posodobitev ter nadgradnja storitve Amis Televizija v prvo interaktivno televizijo v Sloveniji. AmisTV 3.0 prinaša gledalcem koristne TV aplikacije in razvedrilne vsebine, ki sicer niso tradicionalno dostopne prek televizije.

2012

Razširitev ponudbe telekomunikacijskih storitev na področje mobilnih komunikacij z blagovno znamko AmisMobil, ki je nastala v sodelovanju s partnerjem Si.mobil.

2012

Nadgradnja storitve Amis Televizija in uvedba mobilne aplikacije Amis MobiaTV,ki omogoča gledanje televizije na prenosniku ali osebnem računalniku,tabličnem računalniku in pametnem telefonu.

2012

V mariborskem nakupovalnem središču Europark je vrata odprla prva Amis poslovalnica, ki obiskovalcem ponuja pristno Amis izkušnjo in preizkus delovanja vseh Amis storitev.

2013

Oktobra je Amis odprl spletno trgovino tehnoloških naprav butik.amis.net samo za Amisove uporabnike, kjer lahko najdejo elektronske naprave po ugodnih cenah, na obroke in brezplačno dostavo.

2013

Amis je trgu predstavil novo storitev Amis Fax, s katero lahko uporabniki faks sporočila pošljejo ali prejmejo prek e-pošte, kar iz računalnika ali pametne naprave, ki je povezana v internetno omrežje, brez analogne faks naprave.

2013

Družba Amis je temeljito prenovila storitev Amis Televizija na treh ključnih področjih. Prenova je s septembrom gledalcem prinesla nadgrajeno in razširjeno uporabo funkcije Časovni preskok, ki uporabnikom omogoča ogled zamujenih oddaj za kar 72 ur nazaj na 100 TV programih in bogatejše programske sheme ter prenovljen uporabniški vmesnik za še boljšo uporabniško izkušnjo.

2014

Amis je ponudbo za poslovne uporabnike dopolnil s produkti iStor, Airtight in Stormshield ter tako ponudil trgu še bolj izpopolnjeno zaščito podatkov.

2014

V drugi polovici leta je Amis nadgradil storitev Amis Televizija v prvo televizijo, ki sledi intuiciji uporabnika. Z novo AmisTV serija 4 ima sedaj uporabnik ob premišljeni in enostavni navigaciji ter izvrstnih vsebinah neverjetno fleksibilne možnosti spreminjanja vsebin in dodatkov.

2014

Amis je trgu predstavil novo ponudbo, imenovano Amis Flex, ki rezidenčnim uporabnikom omogoča popolno fleksibilnost pri uresničevanju gospodinjskih potreb. Z novimi paketi Flex lahko uporabnik z znatnimi prihranki kadarkoli poljubno povečuje hitrost interneta in dodaja nove TV programe.

2014

Septembra je Amis, kot prvi v Sloveniji, uvedel brezmejno telefonijo za poslovne uporabnike. Paket Total namreč za mesečno naročnino omogoča neskončno neomejene klice v vsa mobilna in stacionarna omrežja v Sloveniji in EU.

2015

Junija je bila na Dunaju podpisana pogodba o nakupu skupine Amis s strani Telekom Austria Group (TAG). Z Amisom bo skupina TAG postala konvergenčni operater na šestih od osmih trgov, ki jih pokriva.

2016

Z dnem 1.4. 2016 je družba Amis pravno združena z družbo Simobil. Od tega trenutka dalje smo uradno združeni v eno podjetje, Si.mobil, d.d., člana skupine Telekom Austria Group.